Милко Калайджиев засука нов мустак. Емблемата на Свиленград и чалга легенда е отгледал нов мустак, който расте от края на телевизионното шоу Като две капки вода. Малко повече от месец по-късно окосмението е добре оформено, но прави впечатление, че е много по-тънко и трудно забележимо.

„Реших, че мустакът вече ще бъде малък. Купих си и специална машинка, която да държи до номер 5. Ще имам коцкарски мустак“, заяви през смях Калайджиев, който трудно се понасяше с гладко обръснато лице. Разказваше, че съпругата и синовете му не могат да го приемат, а самият той избягвал дори да се поглежда в огледалото.

Сега всичко е различно. Първата задача на Милко сутрин е да види накъде расте мустакът и дали има нужда от подкастряне. Едва след това идвали другите сутрешни занимания на изпълнителя, открил най-популярните имена в родната чалга индустрия.

Доволна от новата му визия е и жена му Маргарита. Тя му се обясни в любов на Деня на бащата в неделя и гордо позира до мъжа си, който изглежда видимо подмладен.

Така иска и да е Калайджиев, който, въпреки че е подкарал 68-ата си година, е като младо жребче на сцената - скача, прави шпагати, танцува бурно и обикаля масите на феновете си, пише България Днес.

Затова и не иска възрастта му да е публично достояние, защото не се чувства на годините, които са изписани в личната му карта. Освен с нова визия Милко може да се похвали и с нова работа.

Калайджиев взе участие в Забраненото шоу на Рачков, което се проведе преди дни в Античния театър в Пловдив. Двамата с актьора се сближават покрай изявите си в Капките и Димитър Рачков го кани като специален гост. Въпреки че понася бъзици в шоуто, Милко се съгласява да участва и вдига на крака публиката в Града под тепетата.

За участието си изпълнителят вероятно е получил щедър хонорар.