Новият албум на Милко Калайджиев излезе преди броени дни.

Oще през миналата есен той сподели, че идеята му е 12-тия поред албум да се появи на музикалния пазар на 12.12. 2012 година.

Сега Калайджиев разкрива, че го посъветвали да не разчита на това, че тази дата е късметлийска.

По-късно той решил за представянето на новия проект да избере точно деня, в който баба му трябвало да навърши 103 години, пише signal.bg.

"Реших да избера една друга хубава дата за мен - датата, на която баба ми е родена и трябваше да навърши 103 години. През миналия август обаче почина, без да боледува от нищо. Много хубава жена, достолепна, голяма душа. Затова реших да издам албума в чест на баба ми" - обясни певецът в "Сладки приказки" по TV7.

Албумът на Калайджиев съдържа 14 песни. Онези, които все още нямат видеоклипове, ще бъдат заснети, като всеки месец певецът обещава да пуска по един нов клип. Той заяви, че е готов с първите 6. За тях споделя, че не били кой знае колко голяма инвестиция, защото не си пада по скъпите клипове.

"Всеки според възможностите си. Аз не мога да дам по 20 хиляди, а само по около 2 хиляди лева. Все пак няма да кандидатствам за Гинес в категория скъп клип. За мен е важно да се види песента. Иначе една жена може много лесно да намери спонсор, но при мъжа е по-трудно" -  подчертава той.

Милко обяснява, че в това не трябва непременно да се търси сексуален подтекст. Истината според него е, че винаги жените по-лесно се забелязват от публиката и са по-атрактивни за феновете.