Калин Сърменов изненадващо се включи в политиката!

Гологлавият актьор, прочул се с ролята на мафиота Милото в култовия сериал "Седем часа разлика", е кандидат за депутат, издигнат от партията на Божидар Томалевски "Другата България", пише Уикенд, цитира slava.bg. Политическата формация на Томалевски набра скорост след масовите народни бунтове, пламнали в края на февруари.

След оставката на правителството на ГЕРБ голяма част от младите недоволни българи се коалираха в гражданско обединение "Отечество". И тъй като нямаше как да получат регистрация от ЦИК за участие в парламентарните избори, използват регистрацията на "Другата България".

*Калин Сърменов в ролята на Милото в ''Седем часа разлика''

Актьорът Калин Сърменов е бил поканен още преди 2 седмици от протестиращи срещу високите цени на тока и монополните задруги да се присъедини към "Другата България". Офертата била отправена от студенти от НАТФИЗ, а любопитна подробност е, че младите актьори се обучават в класа на друг именит актьор и депутат от БСП – Стефан Данаилов.

Лидерът на "Другата България" Божидар Томалевски разкри, че към широката коалиция на неговата формация ще се присъединят и други граждански сдружения, но не пожела да уточни кои са те.

*Калин Сърменов в ролята на Милото в ''Седем часа разлика''

Що се отнася до кандидат-депутата Калин Сърменов, то той вече има опит в държавното управление – преди година Милото оглави Сатиричния театър и само месеци след встъпването си в длъжност проведе невиждана чистка на актьори с малко роли. Сред пострадалите от метлата на Милото бяха Павел Поппандов, Мария Статулова и Филип Трифонов. Тримата актьори предпочетоха да напуснат, след като заплатите им бяха орязани наполовина. На обвиненията, че Сърменов гони ветераните от театъра, за да напълни Сатирата с млади и непознати театрали, Милото отговаря по следния начин: "Няма стари и млади, а можещи и неможещи и мързеливи и работливи. Татяна Полова е на почтена възраст, но репетира с ентусиазма на 20-годишна".

*Снимка: Стоян Гребенаров

Заглавна снимка: Стоян Гребенаров