Актьорът Калин Сърменов, познат на телевизионните зрители като Милото от сериала „7 часа разлика”, направи дебют във втория сезон на проекта с незрящи актьори „Бай Кольо марсианеца”.

В последния епизод, разпространен в мрежа за видеосподеляне преди дни, Сърменов играе агент Спилбърг - шеф на Отдела за борба с извънземни – правителствена служба, която трябва да се бори с чуждестранните инвазии, включително от планетата на Бай Кольо.

„Той изигра великолепно ролята на агент от рода на „Мъже в черно“, въпреки че зрителите са свикнали да си го представят като мафиот”, сподели режисьорът Джим Парашкевов.

Името на персонажа е избрано като приятелска закачка с любимия филмов режисьор на твореца. Парашкевов, който безвъзмездно режисира, снима, монтира и пише сценариите на сериала, не скри пред изданието ни гордостта си от развитието на проекта:

„Благодарение на контактите на гръцкия бизнесмен Ата Сот, който e спомоществувател на сериала, но се отчита и с епизодични появи в него, все повече известни хора научават за проекта и изявяват желание да участват в него безвъзмездно“.

В предишния епизод гостуваха популярният радиоводещ Тома Спространов и Боряна Баташова, а преди тях - Устата и други знаменитости.

Заснетите с нискобюджетна техника епизоди, в които играят основно незрящи актьори, се радват на огромна популярност в Интернет. Тя е толкова голяма, че Любомир Велков, който играе главната роля – на Бай Кольо-Марсианеца, сподели, че е получил предложение за малка роля в мащабен кинопроект на руски режисьор. „Целта ни беше да докажем, че незрящите имат множество артистични дарби, които обществото пренебрегва, а и дори игнорира”, сподели Парашкевов, който обещава много повече родни и не само звезди да гостуват в новия сезон.