На 5 август своя рожден ден отбелязва една от най-харизматичните изпълнителки на български народни песни – Росица Пейчева. Тази година певицата отбелязва и 25 години от началото на професионалната си музикална кариера, затова празникът за нея ще бъде двоен.

Музикална компания “Пайнер” подготвят юбилейния албум с нейни песни “Родопска милувка – 25 години с песните на Росица Пейчева”, а телевизия “Планета Фолк” ще зарадва рожденичката и нейните почитатели с нова фолклорна програма. “Милувка от Родопите” ще се появи в телевизионен ефир точно в 21.30 часа, за да стопли сърцата на всички родолюбци и ценители на хубавата народна музика.



В програмата Росица Пейчева представя своите интерпретации на добре познати и обичани песни от Родопите. Особено място е отделено на ритуала “Родопска сватба”, в който са включени няколко характерни за традиционната българска сватба песни. Снимките са направени в сърцето на Родопа планина, на любимите поляни и езера на певицата, а също и в Златоград. В тях се включват няколко танцови формации и фамилията гайдари на Петър Янев.

Музикална компания “Пайнер”, телевизия “Планета Фолк” и Планета” ТВ пожелават на Росица Пейчева преди всичко здраве и много вдъхновение, за да ни радва още много години с прекрасния си глас!

Източник и сн.: Planeta.tv