Мира Добрева окончателно се радели с БНТ, пише "Уикенд". Още преди няколко месеца тв водещата съобщи, че вече няма да води предаването си "Отблизо", но ще продължи да работи за съдържанието му зад кадър. Преди няколко дни обаче Мира официално съобщи, че екипът на предаването е разпуснат и няма да записва нови епизоди, а съдържанието на "Отблизо" Мира ще прехвърли в своя сайт и книга.

"Това е последната снимка, която си направих в телевизията. Беше толкова отдавна, сякаш е било в далечна ера. Боряна Граматикова и Деян Спасов записваха своята част от предаването, аз чаках да дойде моят ред, но някак смътно усещах, че е за последно. Спомням си, че не ми беше тъжно, нито криво. Даже чаках час по-скоро да свърши и да става каквото има за ставане. Не допусках, че нещо ще ни затвори по домовете, че така масово ще ни уеднакви.

Но усещах, че нещо грамадно ще ни промени. Промяната е единственото сигурно, макар и не винаги обстоятелство в живота ни. От нея не трябва да се страхуваме. Промяната винаги идва когато сме готови и никога не е с празни ръце - носи ни точно това, от което имаме нужда. Днес пиша книга за столетниците и работя над сайт, в който ще разказвам изключителни истории.

В 11 по БНТ ще дават повторение на "Отблизо". Докато го гледам, ще му благодаря, че ме направи възможна и че ме свърза с вас. И ще се оставя на Промяната. Тя е целебна", написа във Фейсбук журналистката.

фейсбук:черешката на тортата