Декември се оказа много натоварен за Мира - през ден ангажименти в различни градове в страната, като няколко от участията ѝ бяха и извън България.

Само в рамките на седмици звездата на Диапазон рекърдс обиколи западна Европа и пя в азиатската част на Инстанбул за над 700 гости в престижен сватбен салон.

Певицата посрещна Бъдни вечер в една от най-големите български дискотеки в Брюксел и прекара Коледа в белгийската столица. Приказната украса в града ѝ помогна да усети коледния дух, въпреки отдалечеността си от семейството.

Болна, с 39 градуса температура, певицата се доказва като истински професионалист и не е позволила влошеното й здравословно състояние да попречи на изпълнението ѝ. Атмосферата и позитивното настроение на публиката допълнително са я зареждат с енергия за участието.

Новата година Мира посреща в Германия, в популярен български бар в Берлин, където забавлява сънародниците ни до ранни зори на 1-ви януари и споделя, че през живота си не е виждала такава заря, както в немската столица.

Един от поетите концерти е бил на косъм да се превърне в животозастрашаващ. Денят след участието на Мира в квартал Картал в азиатската част на Истанбул, Турция, преживява поредния атентат на площад Таксим. Звездата от ефира на Фен ТВ излита за България буквално минути преди обявяването на военно положение в южната ни съседка.

В началото на 2017-а година Мира си даде заслужена почивка от участия, но работата по нови проекти никога не прекъсва. Подготвя няколко нови и различни проекта и очаква с тях да изненада приятно феновете си.