Мира, която дебютира в попфолк жанра през 1999 година и успя да се наложи като една от големите звезди преди години, коментира положението в най-комерсиалната музика в момента.

"Ще бъде много смешно, ако кажа, че когато съм била на върха не е било хубаво! (смее се) Много е различно времето, няма нищо общо тогава със сега. Преди 10-15 години сме били десет човека, сега сме много повече, по-трудно е. Но голямото количество на изпълнители не е единствената причина, а самата обстановка в България – хората нямат възможности. Колкото и да им се иска да дойдат и да гледат даден изпълнител, понякога нямат финансовата възможност да го направят. Каквото и да си говорим, това рефлектира върху нас, изпълнителите - всичко е верига. Но пък в момента технологиите много са напреднали и се правят по-качествени продукти" - казва тя пред "Шоу".

Изпълнителката не крие, че сега правилата в музикалния бизнес са други и всички са длъжни да се съобразяват с новите реалности.



"Преди години работихме така – избираш си едно парче, няма значение какво е, никой не гледаше дали са уредени авторските права. В момента няма такъв вариант – купуваш авторските права, ако искаш да пееш чужда песен. Интернет е толкова разпространен, че щом направиш някакъв гаф, веднага се разбира. Виждаш какво стана с композитора Оцко и колежката Гергана, по „Господари на ефира“ излъчиха нещо заимствано, няма как да остане такова нещо скрито!" - обяснява тя и допълва още:

"Сега работиш и със стилист, фризьор, гримьор – едно време това го нямаше - ние се гримирахме, правихме си прически, ние решавахме как да се обличаме. Всичко беше на емоция – правиш една песен, излъчват те по телевизията и самият ти се радваш на това излъчване… Имам хубави и сантиментални спомени от тези години. Не мога да кажа кое от двете времена е по-добро, много са различни. Има колеги изпълнители, на които се възхищавам. Преслава е една певица, която харесвам чисто като глас - каквато и песен да изпее, на мен ми харесва. Галена пък е комплексен изпълнител - тя представя винаги готов и модерен продукт. Но най-много се възхищавам на Азис, той е единствената звезда в България. Той е единственият човек, който 15 години няма спад и успява да бъде номер едно. Аз познавам Васко много добре, уникален професионалист е! Хората нямат представа, че всичко, което той прави – песни, музика, текстове, визия, имидж – всичко го мисли той. При мен и повечето колеги някой аранжор ни подава идея за песен, аз отивам при текстописец да ми напише песента, докато той си върши тези неща. На такива хора се възхищавам".