Актрисата Мира Сорвино направи шокиращо разкритие за холивудски режисьор, с когото тя работела, когато била на 16. Тогава мъжът, чието име не се споменава, ѝ напъхал презерватив в устата, за да я изплаши „за ролята“, съобщава tmz.com.

Носителката на „Оскар“ хвърли бомбата в подкаст на Холовудската асоциация на чужедстранната преса. Тя сподели, че тогава се явила на едно от първите прослушвания в кариерата си и то било за филм на ужасите. Кастинг режисьорът я „настройвал“ за филма като я връзвал за стол и ѝ насинявал ръката. След това идвал кондомът.

„Той ме давеше с кондома, а аз бях твърде млада да знам какъв е вкусът на презерватива. Беше толкова неуместно и какво по дяволите правеше кастинг режисьор с презерватив в джоба си по време на прослушване? Това беше моето първоначално впечатление как системата при актьорите работи. Когато си млад, не задаваш въпроси. Когато си млад си казваш: „Добре, трябва да съм твърд“, каза актрисата.

Сорвино е една първите холивудски актриси, които проговориха за сексуалните престъпления на продуцента Харви Уайнстийн. Тя е носителка на „Оскар“ за филма „Могъщата Афродита“, който е продуциран от неговата компания „Мирамакс“.