Днес звездата е убедена, че нещата в бранша не са толкова лесни, защото конкуренцията е много голяма.

Най-големият хонорар в миналото е бил на Глория – цели 1000 лева, спомня си Мира. Тя отрича слуховете, че е била любовница на Милко Калайджиев.

„Милко ми е много близък. От него съм научила много неща. Хората грешат, че той е причината да попадна в „Пайнер“, признава певицата в специално интервю за вестник "ШОУ".

През 2000 година Мира имала участие в село Веслен, където плакат за участието й бил залепен на табелата на селото. В заведението за 150 души били натъпкани 400, които пеели и танцували на всяка песен на Мира. „Тогава наистина се почувствах звезда, като Мадона“, разказва изпълнителката.



Друг случай, който си спомня певицата е на нейно участие в Скопие.

„Беше 8 март. В един ресторант се бяха събрали 600 жени. Всички искаха да се снимат с мен и с Милко Калайджиев. Една от жените там от радост или от вълнение така ме беше прегърнала, че ме натисна по диафрагмата и ми изкара въздуха и аз припаднах. Наложи се охраната да ме изнесе на въздух, а когато се свестих и излязох на сцената ни пазеха 10 души охрана“.



И сега Мира не се чувства забравена, тъй като все още има участия след 17 години кариера. Днес Мира се радва на любовта на мъж до себе си, но не иска да разкрива самоличността му. Не мисли за сватба, но вече иска да има деца.