Супермоделът Миранда Кер никога не е предполагала, че ще достигне такива върхове в кариерата си и смята себе си за голяма късметлийка.

Красивата брюнетка е открита за света на модата едва на 14-годишна възраст, когато неин приятел тайно я записва на състезание за модели.

След непринудения старт на модния подиум Миранда се превръща във втория най-скъпо платен модел в света след колежката си Жизел Бюндхен, но все още твърди, че главозамайващият й успех се дължи на голяма доза късмет.

"Смешно е как някои хора ми казват, че кариерата ми започва стремглаво да върви нагоре, като очевидно забравят факта, че съм модел от 14-годишна", споделя Кер в интервю за британското списание "GQ".

"Може би така им изглежда на страничните наблюдатели, но аз наистина не съм вярвала, че успехът ми като модел ще продължи толкова дълго във времето", добавя звездата.

Миранда Кер, която според списание "Форбс" печели около 8 млн. долара годишно, е категорична, че не съжалява за прекратяването на договора си с "Виктория Сикрет" миналата година.

"Ценя времето и моментите си с "Виктория Сикрет", но аз искам нови предизвикателства и нова сцена за себе си", коментира с усмивка бившата съпруга на британския актьор Орландо Блум, пише БГНЕС.