„Мираж” е поредното предизвикателство от ненадминатия майстор на напрегнатото повествование Дъглас Кенеди - едно пътешествие в сърцето на Мароко, заредено с потресаващи обрати!

„Мираж“ (превод: Надя Баева, 384 стр., цена: 20 лв.) ни пренася в задушаващата жега на Сахара, а там дебнат опасности, страст, лъжи и измяна. Робин знае, че Пол не е идеален, но решава да повярва в общото им бъдеще – в края на краищата съпругът й е страстен, талантлив и одухотворен. Двамата дори кроят планове за дете, ала всичко се променя, когато Пол изчезва и Робин се оказва основна заподозряна в полицейското разследване. Шокът, който изживява, е опустошителен. Тя понася страховити изпитания в тези далечни и непонятни земи и постепенно достига до болезнената истина, а илюзиите й рухват до основи. Възможно ли е Робин, тази свръхрационална и организирана жена, подсъзнателно да избира мъже, които трябва да бъдат опазени от самите себе си?

Дъглас Кенеди е уважаван както от широката публика, така и от критиката, и се нарежда сред най-изобретателните автори на психологически трилъри в света. Известен е като любимец на френските читатели - през април 2007 г. става Кавалер на Ордена на литературата и изкуството, най-високото професионално отличие във Франция. Сред основните теми и мотиви на романите му се нареждат абсурдите на лъскавия, псевдоцивилизован свят, парадоксалната близост между ежедневното и опасното, между патологията и нормалността. На български са преведени впечатляващи произведения като „Моментът“, „Живот назаем“, „Пет дни” и „Специални връзки“. „Мираж” е невероятно екзотичен роман за брачния живот, съчетаващ типичните за автора проникновени психологически наблюдения с напрегната приключенска история.