От няколко дни Мирослав Костадинов и съпругата му Ели са на пътешествие в Гренландия.

Певецът споделя с приятели и фенове снимки и впечатленията си.

"Това е то, да си почти накрай света. Попаднахме в здрава и сплотена общност, която се гордее с града си, със земята си, а мен ако ме питате, трябва да се гордеят и със смелостта си да живеят тук (сякаш напук), където камък и дърво (макар че дървета няма) се пука. Природата на Гренландия на пръв поглед изглежда жестока, но неопитомената и красота е несравнима", коментира той.

Миро и Ели отседнаха първо в бивша американска военна база в Кангерлусияк с четири общи бани за около 20 двойни стаи.

"Има и малка уютна столова, но пространствата, пълни с напълно непознати, дават възможности за... хм... доста нелепи конфузии с интимен и не дотам интимен характер. (Пишейки това, в столовата течеше обща среща на гостите, която пропуснах съзнателно. Жена ми е социална и за двама ни, така че само нейният глас се извисяваше в смутената тишина", описа той.

"В момента е вечерта и в леглото размишлявам колко съм благодарен на Бог за всичко!", добави Миро.



От постовете му става ясно, че са били на разходка с кучешки впряг:



"Дипломатично се запознах с кучетата (клякаш, заставайки на едно ниво с тях, не гледаш право в очите им, протягаш ръка, за да те опознаят, ако те приемат - значи те приемат). Един риж хъски ме погледна с копнеж и се погали, така и другите ме допуснаха и вече не бяха само впрегатните животни пред "шейната". Добри кучета, а човекът от народа на инуитите Давид - добър водач!".

"Моят риж приятел след 1 час пробег започна да куца с предната дясна лапа и търсеше закрила от Давид. В тази жестока природа, слабите не оцеляват, и колкото и да си мислех как да помогна на Рижия, нищо не ми дойде наум- тук съм гост, а "гостът може да взема със себе си само впечатления, трябва за всичко да благодари и никога да не отказва покана", разказа още Миро.

С Ели са гледали Северното сияние и са посетили най-големия глетчер в света - идеалното място за мълчание, великолепие хилядолетна тишина.

"Вървях по прозрачните дълбини на вечните ледове с мисълта, че ходя по вода", сподели певецът.



В момента със съпругата му са в Илюлисат - третия по големина град в Гренландия.