"Ели всяка сутрин ме събужда с чай, въпреки че прави най-хубавото кафе на света и най-отвратителния чай", казва Миро за жена си.

Новоизпечената булка ще бъде домакинята на коледната трапеза в дома на топмузиканта, където до миналата година шеташе майка му.

"Вкъщи пее петелът. Ели ми позволява аз да бъда мъжът", хвали се Миро и нарича съпругата си "най-доброто момиче и отличен бизнесмен". Певецът композитор е събрал над 200 християнски песни за следващата си продукция, сподели самият той пред Мира Добрева в "Отблизо".

От 8 години се труди и твори за албума "Месия" и през това време е разбрал, че е по-полезно уроците да се учат по трудния начин, защото така се запомнят по-бързо.

Напоследък Миро и Ели, които са обиколили доста места по света, започнали да оглеждат имоти у нас - в Мелник, Боженци, стария Пловдив.

"Аз съм фен на българщината. Ние, евреите, арменците, грузинците и гърците сме най-интересните под Божието слънце", твърди артистът, който винаги се е възмущавал от мрънкащи сънародници. "Никой не може да ни обещае, че ще има "утре". Но винаги съществува изборът за днес", философски е настроен Миро.

И признава, че разделя на четири периода досегашния си живот - комунизъм, тъмни мутренски времена, влизане в Европейския съюз, Алиса в Огледалния свят.

"Тук и сега нищо не е това, което изглежда. Совите не са това, което бяха. Този свят е поставен пред очите ни, за не видим истината", перефразира той сентенция от "Матрицата". Но е категоричен - материалното не е най-важното.