''Имаше времена, когато нямах какво да ям и ходех пеша до квартирата ми, тъй като нямах дори стотинки за билетчета.'' Това призна певецът Миро пред bTV.

Събрал се с Галка в дует Каризма, за да оцеляват заедно. Първо се сдобили с много пари, после били пред банкрут.

''Когато се разделяхме с нея през 2007 година си помислих, че и двамата сме пожертвали до момента мечтите си за самостоятелни кариери заради хляба. Но не можеш цял живот да гониш хляба, трябва да си реализираш и мечтите'', смята изпълнителят на "Губя контрол".

''Вместо да се храня, четях книги, каквито имаше много в хазяина ми Етиен Леви'', спомня си Миро.

Като дете му купили пиано, но той не се поблазнил от красивия инструмент. ''Казах на баща ми, че тази няма да стане, разсеян съм, за пет минути ми скача мисълта на друго място'', споделя певецът. Като ученик решил да пее в църковен хор и се сдобил с първия синтезатор. ''Първата си песен сътворих в час по руски'', спомня си изпълнителят.

Новото му парче "Сувенир" не било от любов към сувенирите. ''Не купувам сувенири, какво ще ми напомнят те, ако аз не си спомням прекрасните мигове тук и там'', казва Миро и допълва, че спомените му са живи за Италия, например, където от хотела си гледал Фонтана ди Треви.

Има и забавни спомени - швейцарските гвардейци му козирували, когато преминавал през вътрешен двор на Ватикана, тъй като бил с вталено черно палто, досущ като мантиите на католическите свещеници, пише blitz.bg.