"България не се класира, но се представи достойно" - каза Драго Драганов в пряко включване от Осло. Веднага след приключването на втората конкурсна вечер на "Евровизия", Миро даде първото си интервю пред БНТ.

"Благодарност към всички, които се интересуваха от нас и какво се случва с нас на Евровизия. Благодарност и на тези, които ни критикуваха, защото ни дадоха нови сили. България трябва да бъде усмихната, слънчева" - каза Миро.


"Боже, много ми се иска България да има позитивен образ. Никаква изненада! Единствното, на което разчитах беше Чудо" - сподели Миро. Разбира се той- Миро е безупречен певец, във всяко едно отношение и даде всичко от себе си. Чухме и видяхме, че се справи блестящо. Излъчваше увереност, пя идеално и публиката го аплодираше подобаващо.

"Това винаги е било политически вот. Не разполагахме с достаъчно пари, това трябва да си го кажем. Яд ме е, че не направихме силно медийно присъствие на България. Не разполагахме с достатъчно пари. Много ми се иска да се променят правилата, по които се гласува. На практика винаги може да има вътрешна игра" - обясни още Миро.

Дали наистина сме щели да имаме по-голям шанс, ако бяхме участвали в първия полуфинал, можем само да предполагаме.

"За нас е важно само едно нещо - България се представи добре" - смята певцът.

На въпрос на Драго Драганов: "Ако беше изпял цялата песен на английски, щеше ли да имаш по-голям успех", Миро отговори така: "Мисля си само едно - сигурно предстои нещо по-добро. Желая на всички по-нататък по-голям успех. Преди да изляза на сцената казах: "Единствено Господ може да промени човешките планове. Искаше ми се България да бъде на финал с мен. Страната ни се нуждае от позитивен PR, тази вечер тя го получи... Всички в Норвегия пеят "Ангел си ти". Нашата песен стигна до много сърца. Колко много ми се искаше България тази вечер да стигне на финал" - каза още Миро.