"Гълъбо" е първият сингъл от албума "Емпатия" на Вида Пиронкова, който ще излезе на 9 март, издаден от Рива Саунд.

Изключително въздействащата балада е в изпълнение на Миро, текстът и музиката са създадени от Вида Пиронкова, аранжиментът е направен от Светослав Лобошки. Продуцент е Игор Марковски.

Великолепните музиканти, които участват в проекта, са Людмил Ангелов - пиано, Анет Артинян - виолончело, проф. Людмил Ангелов свири на роял Steinway and Sons.

Клипът е осъществен от режисьорите Васил Стефанов и Стефка Николова, която е автор и на концепцията за видеото. Ролите в лентата са поверени на Красена Ангелова и Димо Алексиев, пресъздаващи една вълнуваща история за силата на любовта.
"Този път изненадата не е от мен, а е и за мен... аз съм изненадан също.

Изпях (само изпях) преди време красивата песен #ГЪЛЪБО, и вече ТЯ съществува. Вида (Пиронкова) е Авторът - Сърцето родило #ГЪЛЪБО. Аз съм само тонколона на душата на ВИДA (дано да съм бил добра тонколона). Вида е Рицар на Изкуството. Диша изкуство... Има и такива хора! Ще ви разкажа за нея (скоро), както и за Игор Марковски (продуцент - от добрите), но не сега. Сега, само слушайте..." - написа емоционално изпълнителят във фейсбук профила си, където представи пред почитателите си проекта.