bTV и Седем-осми дават летящ старт на талантливи изпълнители.

Това заяви в студиото на "Тази сутрин” поп певецът Миро, след като стана ясно, че той и Ивана са двама от треньорите в новия музикален формат на телевизията – "Гласът на България”.

Имената на другите двама треньори все още са тайна, а Миро отказа да се ангажира с предположения. Подчерта обаче, че те ще са най-големите професионалисти в своя жанр. Според поп певеца идеята форматът да тръгне през лятото е добра, тъй като за него това е най-гледаемия сезон.

Що се отнася до ролята на треньорите, разкри, че те ще могат само да насочват зрителя как да гласува. Може да очакваме и да се включат с изпълнения, макар че не са задължени. Всеки от тях ще си избере своя отбор единствено по гласа на кандидатите. Ако двама треньори си харесат един и същи изпълнител, той ще може да избере къде да отиде. По време на състезанието изпълнението на всеки отбор, включително и работата на треньора, ще бъде критикувано от всички останали.

Миро подчерта, че състезателите ще пеят само това, което могат и искат: "Никой не е задължен в нищо, няма да се състезават в можене на всичко... Не може талант без труд и труд без талант. И не можеш да правиш нещо, което не можеш”, каза още той. А на въпрос дали ще работят и по визията на изпълнителите, отговори така: "Вярно е, че хората слушат с очите си, но ние ще градим основата върху гласа”.



Източник: :btv.bg