Като стокилограмов фермер осъмна Миро във видеото към новия си сингъл „Деца”, видя „Монитор”.

Пищния релеф поп идолът постигна с респектиращо количество дунапрен и специален грим. Негова половинка в режисираната от Жоро Марков лента е щурата Мария Силвестър.

„Съвсем спонтанно се сетих за нея и й звъннах. Вика ми „Знаеш ли, че се разделих със Силвестър?”, а аз „Не, не чета вестници.” Но се шашнах, защото за мен те винаги са били идеалната двойка. Много рядко се случва гърнето така да се търкулне, че да си намери похлупака и да стане част от цял сервиз. Говорихме чисто човешки. На следващия ден в сценария зейна дупка за една красива мама. Тя се съгласи да я изиграе и пратих агентката ми да договори финансовите условия”, споделя Миро.



„После тя ми звънна с репликата: ”Не знам това момиче какво отношение има към теб, но не ти ще паричките.”

Екранните потомци на Миро и Мария са малчуганите от училището по изкуства „Щастливи деца”.

Целия проект на изпълнителя пък подкрепя „Шарената къща – дома за мама и деца”, който дава рамо и покрив на малтретирани, останали без жилище или социално слаби жени.

Зад него стоят пастор Иводор Ковачев и жена му Жана, родители на Ангел от X Factor, който нашумя в дует с Моисей. С приходите от школата за изкуства Ковачеви финансират „Шарената къща” и се стараят да намерят подслон с контролиран наем за нуждаещите се.

„Деца” е сниман за два дни в Студио 5 на БНТ, в столичната вила „Виктория” и Design Corner. Като мениджърка на Миро във видеото ще видим и Аксиния, която през последните години се отказа от поп музиката за сметка на фитнеса.