Година след като успя да види гърбатите китове в Тромсьо, Норвегия, Миро отскочи и до Гренландия.

Певецът изучава дивата красота на ледената пустош при минус 35 градуса със съпругата си Ели. Настанени са в хотел, който е бивша база на американските военни, а обитателите му са предимно изследователи и служители на летището в Кангерлусияк. Условията са спартански, а личното пространство – лукс.

„Преживяхме своя личен миг на "скомина" (състоянието, в което зъбите ти изтръпват), виждайки "хотела" отвътре. Бас държа, че и те бяха подготвени за екстремност, да се разделят със зоната си на комфорт, но това че ще живем буквално "г.з до г.з" очевидно надхвърли очакванията им. Попаднахме в здрава и сплотена общност, която се гордее с града си, със земята си, а мен ако ме питате, трябва да се гордеят и със смелоста си да живеят тук (сякаш напук), където камък и дърво (макар че дървета, както казах, няма) се пука. Делим 4 доста приятни общи бани (в които са и тоалетните) за около 20 двойни стаи. Има и малка уютна столова, но пространствата пълни с напълно непознати дават възможности за... хм... доста нелепи конфузии с интимен и недотам интимен характер.”, написа във Фейсбук Миро.

В първия си ден там той се сгушил на топло с бутилка италианско вино, докато Ели излязла да снима Северното сияние.

Младоженците, които преди седмица бяха във Венеция, се качиха и на кучешки впряг.

„Дипломатично се запознах с кучетата (клякаш, заставайки на едно ниво с тях, не гледаш право в очите им, протягаш ръка за да те опознаят, ако те приемат- значи те приемат). Един риж хъски ме погледна с копнеж и се погали, така и другите ме допуснаха и вече не бяха само впрегатните животни пред "шейната". Добри кучета, а човекът от народа на инуитите Давид- добър водач! Моят риж приятел след 1 час пробег започна да куца с предната дясна лапа и търсеше закрила от Давид. В тази жестока природа, слабите не оцеляват, и колкото и да си мислех как да помогна на Рижия, нищо не ми дойде наум- тук съм гост, а "гостът може да взема със себе си само впечатления, трябва за всичко да благодари и никога да не отказва покана". Това е.”, продължи разказа си Миро.

След края на медения си месец той ще се включи в шоуто за актьорски превъплъщения „Като две капки вода” на Нова тв.