Разследващият журналист Миролюба Бенатова е започнала работа като таксиметров шофьор. Това се разбра от нейна публикация във фейсбук. В дълъг текст бившият кадър на Нова телевизия прави паралел между журналистическата професия, която обича, но вече няма къде да практикува в България и между работата на таксиметров шофьор, където гледа пътниците „очи в очи“.

„След 26 години в журналистиката, реших да стажувам на друго място. След като междувременно тук – там ми казаха, че няма място за репортер като мен. Имали желание, но нямали възможност. Разбрах ги. И потърсих поприще, в което още търсят хора.
За шофьори има места. Още. Взех си изпита в ДАИ, издържах психото”, пише Бенатова и уточнява в коя фирма е започнала.

"В таксиметровите среди ме приеха с недоверие, но все пак ми дадоха шанс да опитам. Благодаря от сърце. Някои още вярват, че разследвам или кроя нещо. Други /уж репортери/ повтарят под сурдинка опорката, че готвя някакъв проект. Даже блъсковият „Труд“ днес разказва по този повод, как по времето на СОЦ-а Петър Станчев от „Земеделско знаме“ измислил рубриката „Журналисти сменят професията“, стажантът Първан Стоянов станал таксиметров шофьор, а поредицата се радвала на голям читателски интерес. Хубав пример от тоталитарното близко минало. Неадекватен за днешния ден от имитативната демокрация.
Аз нямам работно място и рубриката ми се оказа излишна за българския медиен свят.


Като изключим „предложението“ от ПИК да правя рубрика при тях, от другаде не ми предложиха работа. Практикувам журналистика като хоби, което обичам с цялата си душа. И пиша за списания. От „Жената днес“, L’Europeo и „Мениджър“ се обадиха да ми предложат теми за писане. Единият текст вече излезе, другите предстоят. Благодаря и за тази възможност”, казва още репортерката.