Миролюба Бенатова се превръща в кучка на екрана и то не каква да е кучка, а породиста хрътка.

Тя ще води предаването „Хрътките“, след като Валя Войкова избяга в ТВ7.

Дотогавашната хрътка се спасила с бягство, след като била пробвана да води с Любо Нейков алтернативните „Господари на ефира“.

Тя е от сериозните разследващи журналисти и никак не й прилягала ролята на клоун до Любо, а контрапредаването така и не се появи.

Напористата Бенатова обаче решила да поеме нейната ниша за разследваща журналистика, ако при тази цензура е останало нещо за разследване. обаче е доста недолюбвана, както от зрителите, така и от колегите.

Зрителите поискаха оставката й за тенденциозните репортажи по време на събитията в Катуница. Беше направена и Фейсбук група за подпомагането й да изчезне от екран.

Те продължават да й нямат доверие и да твърдят, че прави тенденциозни и силно цензурирани репортажи. Репортерите от „Хрътките“ били пък в див ужас как ще мелят брашно с такава шефка.

Всички си спомнят как с нейна помощ изхвърча продуцентът на „Код криминално“. Друг пък издържал само три дни и наклепан яко от колежката си, също изчезна от екрана. Двама оператори пък се оплакват, че при съкращенията в медията, са си загубили работата заради негативното й мнение за тях.

Под сурдинка се говори, че тя кадрува, беси и коли, когато застанеш на пътя й или с нещо те нарочи. Характерът й бил тежък, била спец по криминалните новини, не търпяла чуждо мнение, освен своето и вечно изпадала в конфликтни ситуации.

Хора, които работели с нея в екип, били страшно щастливи, когато отивали на друго място. И помежду си я наричали сив кардинал. По неведоми причини, всеки който влезел в някакъв конфликт с нея, после изгубвал мястото си, пишат от skandalno.net

Сега доста от уволнените съжаляват колегите си от екипа и предполагат, че ще се наложи хрътката да си души сама, или най-после ще се научи да работи в екип.