Дебютният сингъл на Мирян Костадинов I Won't Pray ще атакува музикалните чартове в Южна Корея от 1 февруари.

Финалистът от третия сезон на X Factor подписа договор със звукозаписния гигант CJ Entertainment & Media, от който виждат потенциала на тийн идол в него още миналия октомври. Тогава брюнетът от Севлиево изнася серия концерти по покана на Korea Foundation.

Приключението му в страната на Псай започва с участие на фестивала Cheonggyecheon в централната част на Сеул, минава през поп-рок форума Arirang в Чануон и получава овации на официалната церемония по откриването на свръхлуксозен хотел от британската верига Ascott в Бусан. Междувременно радара за нови артисти на медиите го улавя и преди да стегне куфари за София Мирян дава интервюта за ежедневника The Korea Herald и за KBS World Radio.

Гвоздеят на престоя му там е участие в ток шоу на телевизионната мрежа KBS 2 заедно със супер оборотната рок група CN Blue. Костадинов изненадва музикантите с тяхна песен на корейски, която старателно разучил още на родна земя като техен фен.

Лекотата, с която Мирян дирижира настроенията на публиката, не остават незабелязани и от екипа на CJ Entertainment.

“Имах честта да разговарям лично с президента на лейбъла. Когато седнах в офиса му край масата се наредиха още 8 души – специалисти по маркетинг, музикални продуценти, мениджъри. Попитаха ме как виждам развитието си в перспектива и след като ме изслушаха заключиха, че съм пич и се надяват повечето млади хора да имат ясна идея за бъдещето си точно като мен.”, сподели с усмивка за „Монитор” Мирян.

„Още тогава заявиха, че ще направят всичко възможно да запиша дует с корейски изпълнител, че ще планират мои участия там и че искат да чуят дебютния ми сингъл на всяка цена.”, добавя певецът.

Гарниран със стилно черно бяло видео I Won't Pray излезе миналия декември и вече има над 130 000 гледния в YouTube. Продуцентите в Южна Корея дават зелена светлина на парчето и от 1 февруари то ще завладее ефира на местните радиа и телевизии. На родна земя зад проектите на Мирян стои Homeovox, независимия лейбъл на Георги Георгиев от „Остава”. Костадинов се свързва с китариста след като разбира, че той е проявил интерес към брит меланхолията в блендата му още по време на участието в X Factor. “Тогава още

не знаех дали ми се остава тук, или ще заминавам за Англия

(б.а. певецът завършва с пълно отличие специалността Изящни изкуства в университета Хъдърсфил). През лятото все пак реших, че ще занимавам с музика тук. В лицето на Жоро срещнах за пръв път продуцент, който иска да прави авторска музика на английски език и иска да създава продукти конкуренти и зад граница.”, респектиран е Мирян.