Поредната драматична вечер на елиминации в "Х фактор".

За оставане в шоуто се бориха "любимецът на публиката" Мирян Костадинов и най-колоритният и стабилен участник Георги Бенчев.

За жалост журито реши тази вечер Мирян да напусне предаването.

Мирян изпълни за първи път песен на български на сцената на формата. Той се представи с "Облаче ле бяло" и трогна цялата публика. Бенчев пък не изневери на себе си и искрено развесели публиката. Той изпя песента "Обичам" на Поморианс.



"Естествено, че аз ще застана зад гърба на Бенчев", каза Любо. "Това мое решение е лесно, ние стигнахме далече и аз продължавам да го подкрепям."

"В момента сякаш за първи път нямам това тегаво усещане, че ще се разделим с някой от участниците. Това, че те са тук, ги прави победители. Мирян, ти си едно разкошно доказателство не само за мен, но и за цялата българска публика, че със смирение един изпълнител може да впечатлява. Ти си наистина прекрасен и за мен е огромно щастие, че си в моя отбор и гласувам ти да продължиш", заяви Мария.

"Абе, Жоро, много хубаво пя днес! Страхотно! Миряне, харесах те в първия момент, в който се яви на нашата сцена, след това се ядосвах, че се загуби по пътя. Вчера се появи този, които трябваше да бъдеш през цялото време, харесвам волята и интелигентността ти. Жоро, по някакъв парадоксален начин харесвам това, че си разрушител. Създаваш един наистина запомнящ се образ в "Х фактор". Аз взех решението си и то е в шоуто да продължи Георги Бенчев", заяви Саня.

"Жоро, Мирян - между вас има и нещо общо. Вие не сте типичните участници в такъв формат. Имате собствен стил и променяте формата спрямо себе си и това е важно за един артист. Има правила и едно от тях е, че един от вас тази вечер трябва да си отиде. Аз реших. Мирян, ти напускаш предаването тази вечер", заключително каза Заки.

"Искам да благодаря за предоставената възможност и на всички, които ме подкрепяха. Вие сте това, което ме кара да продължавам напред. Искам да радвам хората!" Това бяха последните думи на Мирян.