Мирян се раздели със сцената на X Factor, като от коментара му във facebook след елиминацията си, той ясно заявява, че е очаквал този развой на събитията.

Както зрителите на музикалната надпревара видяха, певецът, който се завърна от Лондон, за да се пробва в третия сезон на хитовото шоу.

Въпреки че се превърна в любимец на зрителите още на кастингите, Мирян не получи "да" от Мария Илиева да продължи в надпреварата и участието му приключи с Къщата на съдиите.



Това обаче предизвика широк отзвук и истерията от елиминирането му накара ментораката да преосмисли решението си и в крайна сметка да го върне.

Подкрепата на зрителите спасяваше Мирян през цялото време и той не стигаше до елиминациите. Снощи обаче участието му приключи с изпълнението на емблематичната песен "Облаче ле, бяло".

"Последното ми изпълнение на сцената на X Factor. Исках да изпея точно тази песен, защото знаех, че попадна ли на елиминации, нямаше да бъде изпуснат шанса да изгоря от състезанието. Неотдавна споменах, че победата в предаването не е всичко за мен, а именно вашата всеотдайна любов и щастието, което ми прeдавате, кара слънцето да грее още по-силно и усмивката да не слиза от моето лице", написа Мирян.

"Благодаря ви за всичко, което правите за мен и за това, че ме подкрепяте във всяко едно мое начинание. Обичам ви и без вас не бих могъл да постигна и прашинка от това, което в момента наблюдавам с гордост. Ние направихме много повече от революция в национален ефир, ние сформирахме общество от интелигентни, добри хора, които не се страхуват да се усмихват и в най-трудните моменти, и съм сигурен, че със задружна сила, бихме могли да постигнем много. Обещавам ви, че това далеч не е краят. Това беше само загрявка", допълни още певецът.