Габриела Василева, Мис България 2012, се завърна от Букурещ, където беше специален гост на семинар за превенция от наркотична зависимост, по покана на община Пловдив.

Заедно с български ученици-доброволци от превантивно-информационния център към общината, Габриела се срещна с възпитаници на букурешки гимназии.

Носителката на  короната на Мис България представи пред младежите в румънската столица инициативата !no drugs, която е на продуцентската компания !no frame media и чието лице е красавицата.  ''Всички бяха впечатлени от това, че съм Мис България, а съм се захванала с подобна сериозна инициатива'', каза след завръщането си у нас Габриела.

''В Румъния ситуацията с наркотиците е много притеснителна. Учениците ми разказаха, че в специализирани магазини, легално се продава така наречената дизайнерска дрога. Дори имаше два такива магазина на улицата на училището, което посетихме. Но това, че у нас подобни явления са силно ограничени не трябва да ни успокоява, а да ни мотивира да работим още по-усилено за пълното им премахване'', допълни Мис България.

Ситуацията в румънската столица и оплакванията на букурешките гимназисти още повече е мотивирало красавицата да хвърли всичките си усилия в кампанията !no drugs. Същинският етап на анти-дрога кампанията ще стартира скоро с подкрепата на Министерството на образованието. 

Очаква се Мис България да обиколи редица родни гимназии, в които да обсъди с учениците опасностите при употребата на наркотиците. Подрастващите от своя страна ще могат да зададат своите въпроси на изявени специалисти в областта. Зад кампанията !no drugs ще застанат и редица известни лица, които ще се обърнат със специални послания към учениците.