Последната Мис България Симона Евгениева иска да се оттегли на село, където да гледа овце.

"Искам да ги отглеждам заради млякото, не заради вълната. Сред плановете ми са да изградя успешна мандра, която да се превърне в един печеливш проект", заяви най-красивата българка на 2015 г., пише ''България Днес''.

Носителката на титлата иска да развие бизнеса си в родното си село - Габровница (Монтанско). Хубавицата не крие, че е родом от там, и дори се гордее с произхода си.

"Денонощно чета книги за различните породи овце. Постоянно научавам нещо ново за тези животни. Вече съм научила породите и мога да ги разпознавам - знам например как изглежда черноглавата овца. Докато другите момичета на моята възраст ходят по купони и дискотеки, аз се опитвам да се развивам и да изградя мой собствен бизнес", каза Симона.

Тя признава, че иска овцефермата и мандрата да се развиват в родния й край, тъй като Северозападна България е много бедна и хората имат нужда от свежи идеи. Миската се надява да намери работа на местните хора и така да им помогне да живеят по-добре. Симона много често се включва и в благотворителни кампании, с които помага на деца от региона, които са в затруднено положение. Навръх Великден тя ще посети дома за деца без родители в Лом. Тя ще носи дарения и дрешки, които обикновено им дава на Коледа, но вече е решила да им помага и на другия голям християнски празник - Великден.

За да се осъществи големият й бизнес план, Симона е кандидатствала по европейски проекти. Признава, че процедурата е много сложна, а за подготвянето на нужната документация разчита на подкрепа от други хора. В момента тя е студентка по "Стопанско управление" в Пловдив, като се надява да успее да вземе две години за една и паралелно да напредне и с ученето. "Специалността ми е такава, че реално уча, за да бъда шеф", заяви с типичното си чувство за хумор красавицата.

Симона признава, че има сериозен приятел, но за нея най-важно е да е самостоятелна и да може да разчита на собствените си възможности. Затова и тя толкова упорито опитва да се развие, макар да е само на 20 години. А вечер вместо да купонясва бурно с приятелки, предпочита да поспи повечко, за да има сили за следващия ден и лавината от задачи, които я очакват.

*Евгениева може да разпознае черноглава овца

"Когато си толкова млада, ти се иска да се забавляваш, но с титлата "Мис България" идват големите отговорности и трябва да се поставиш в рамка", заключи философски Евгениева.