Победителката в „Мис България 2015” ще получи стипендия на стойност 8000 евро от училището за мода „Академия дел Лусо” в Милано.

Директорът на италианската школа Розарио Бове е член на журито и ще връчи лично чека на късметлийката довечера, научи „Монитор”. Общо 18 момичета на възраст от 17 до 27 години ще се борят за короната в столичната зала Rainbow Plazza.

Сред тях има двукратна шампионка на Канада по художествена гимнастика и джудистка. Хубавиците ще дефилират в три кръга – по бански, в спортно-елегантно облекло и с официален тоалет, а водещи на церемонията са певецът Орлин Павлов и Мис България 2011 Ваня Пенева.

В комисията с оценяващи влизат 10 души – модни спецове и бивши миски като Наталия Гуркова и Елена Ангелова. След като миналата година Жени Калканджиева изтегли „Визаж” от организацията на конкурса, тази година негов двигател е агенция „Интерсаунд” в лицето на Ирина Папазова.

Победителката в „Мис България” няма да представя страната ни на „Мис Свят” заради скъпия лиценз. Любопитен факт е, че в Синя, Китай, все пак ще има родна прелест и това е моделът Венета Кръстева. Тя е в страната на порцелана от седмица и се готви интензивно за финала на 19 декември.

Снимки: "Мис България"