Залогът на стрес-теста във вторник вечер беше мястото на един от тях зад готварската банка на шоуто. Видимо объркана, Кристина приготви десертите за първи път, но дори молитвите й към „бога на фурните“ не успяха да я спасят от трагичния резултат, който й коства престилката в шоуто. „Крем карамелът ти е нещо средно между мляко с ориз и грис халва“, коментира Chef Андре Токев. Кристина, която е носителка на титлата "Мис дупе" напусна кухнята на MasterChef с натрупан безценен опит. „Няма какво повече да искам!“, усмихна се на сбогуване моделката.

Елиминационният стрес-тест подложи на изпитание общо 11 участници, които не успяха да впечатлят журито с креативно използване на продуктите от седмичната кутия. Селекцията от изцяло черни храни като патладжани, черен дроб, къпини, шоколад, черно сирене, черен чесън, маслини, черна киноа, черен хайвер, черен труфел и мастило от сепия изплаши част от хоби готвачите, но донесе значка за имунитет на един от най-младите кулинари – Димитър Тончев.

20-годишният студент изненада приятно журито с иновативната си идея - черен еклер с пастет от свински дроб и майонеза от черен чесън. „Черната престилка те стресна и най-накрая се събуди от летаргичен сън. Браво, това е твоята чиния“, поздрави го любимият му учител Chef Петър Михалчев. В топ три на участниците, които успяха да разгърнат пълния си потенциал при използване на черните продукти, влязоха още домакинята Виолина Маринова с изчистена презентация на свински дроб, черен хайвер с лавандула и разядка от патладжан с канела, и Добромир Ганчев, чиято чиния бе оприличена от Chef Михалчев на обложка на death metal група.

„Сега ще ми се смеят и ще ми викат Добри-киноата“, пошегува се царят на българската национална кухня, след като призна, че никога не е готвил със супер храната. 41-годишният сервитьор доказа, че има усет и вроден кулинарен талант, след като за втори път успя да загърби предразсъдъците си към веган кухнята и спечели Master Class престилката на Chef Силвена Роу. Заедно с Виолина той получи привилегията да се потопи в изкуството на веган десертите в най-емоционалното обучение в шоуто.

снимки:bTV