В първия епизод на MasterChef България Chef Петър Михалчев връчи своята златна престилка на корейката Куин Чан за невероятната й речна супа с раци и я изпрати директно в елитната 16-ка на най-добрите хоби-готвачи. 26-годишната азиатка накара Chef Андре Токев и Chef Силвена Роу да си сръбнат с удоволствие от нейното ястия, спазвайки източната традиция за висока оценка на вкуса. Умелата готвачка Куин сподели, че още от малка вярва, че да готвиш е магия, а дървените клечки смята за „вълшебни пръчици“.

Тя живее в България от 12 години, мечтае да има свой корейски ресторант и да пренася гостите си в друг свят.


Бяла престилка и място в състезанието MasterChef спечели метъл вокалистът Добромир Ганчев като поднесе на журито екзотично филе от кенгуру и накара Chef Михалчев да го определи като един от сериозните претенденти за титлата и голямата награда от 100 000 лева. „Мис най-красиво тяло“ Кристина Казакова впечатли топ кулинарите със здравословните си мъфини и философията, че красотата се дължи на здравословното и вкусно хранене.

Една от най-запалените фенки на шкембе чорбата – Кремена Тонкова доказа, че дори и това често подценявано ястие може да ти донесе комплименти от звезди на световно ниво, когато е приготвено с усет, стил и любов. 28-годишната Елени Александрова получи своята престилка с апетитни равиоли с активен въглен и мечтата си за рибен ресторант в България. Мартин Методиев изнесе своеобразен MasterClass за приготвянето на лаврак с пюре от грах и винена пяна. Той обеща на журито и зрителите на bTV, че прецизното филетиране, познаването на различни техники и естетичното аранжиране на храната, с които заслужи трите „да-та“, са само началото на едно вълнуващо приключение.

снимки:pr