Известният модел и организатор на конкурси за красота Мариана Маринова ще бъде част от предстоящия сезон на „Фермата“. Петото издание на мегапродукцията на bTV стартира на 6 септември под мотото „Нов свят“ и ще постави фокус върху социалното разделение в обществото ни. Заедно с останалите участници Мариана ще подложи на изпитание силата и духа си в надпревара за голямата награда от 100 000 лева.

През 2007 г. Мариана Маринова става носител на титлата „Мисис България“, с което печели правото да представи България на международния конкурс „Мисис Вселена“, където през 2008 г. заема престижното второ място. Същата година Мариана започва да работи в организацията на конкурса „Мисис Вселена”. Организатор е на международни и национални конкурси за красота, като „Лейди България”, „Мис Силикон”, „Miss Summer International” и много други. Бизнес дамата вече има опит на малкия екран, след като няколко години се изявява като репортер и водещ в различни телевизии.


Мариана признава, че от доста време обмисля участието си във „Фермата“ и днес се чувства готова да се впусне в предизвикателството на най-успешното риалити шоу у нас. „Искам точно в този момент от живота си да изпитам себе си. В последните две години се стремя по всякакъв начин да избягам от зоната си на комфорт и се опитвам да правя различни неща, които да ме предизвикат. Скачах с бънджи, с парашут, летях с планер, гмурках се“, разказва Мариана, която се определя като градско момиче, което не се страхува да работи.


С участието си във „Фермата“ Маринова иска да покаже на двете си деца, че човек може всичко, стига да има желание и да не се отказва. За решението си получава подкрепата на голямата си дъщеря. Мариана смята, че най-важните лични качества, които ще й помогнат да преодолее всякакви изпитания, са добронамереността, отговорността и дисциплината, които влага.


„Влизам във всичко, което правя, с огромно желание. Дори, когато то ме напусне, отговорността ме държи към това, което съм обещала да свърша. Моето лично постижение ще е да покажа, че съм стойностен човек. Това ще е моят финал. Другите битки не са ми толкова важни“, казва Мариана и не крие, че като активно спортуващ човек, в битките ще разчита на физическата си подготовка.