"Мис Вселена България 2013" Венета Кръстева призна в студиото на bTV, че е оперирана от рак на гърдата. Заради претърпяната операция тя е със силикон на бюста.

„Заболяването ми ме изгради като личност. Беше тежко, сигурна съм, че има и много други тежки неща, но това допринесе за развитието ми", каза тя. Сега тя иска да помага на хората с такова заболяване.

Интервюто е направено преди Кръстева да излети вчера за Москва. Там тя ще се състезава с красавици от цял свят за короната на "Мис Вселена". За първи път в историята си конкурсът на Доналд Тръмп се провежда в Европа и в самото начало започва със скандал: руснаците изгонили представителката на Косово по безцеремонен начин - "нямало такава държава".

„Ще заговоря Доналд Тръмп, ще му разкажа за себе си и за страната ни", казва Кръстева.

Венета признава, че си мечтала да е принцеса и играела много с Барби като малка. В училище нямала проблем с назубрянето на уроците, но най-обичала тези по история.

Тя получи съвети от предшественичката си Жана Янева - да носи ниски обувки за изморителните тренировки за събитието и да не обръща внимание на многото хора, които няма да знаят къде е България.