Николета Тодорова, която представи страната ни на конкурса за красота Мис Вселена в Лас Вегас миналия ноември, ще трябва да върне короната си. Това бе решено на извънредно заседание на агенция „Бок Стар Моделс“ - официален представител на марките Мис Свят и Мис Вселена за България с лицензиант - Страхил Гановски. Причина за това стана изказване от страна на Тодорова, според която редица форуми за красота тук и зад граница са корумпирани, като участнички в тях си купуват титлите с финансови средства или по-често – с телата си. „Повечето конкурси у нас функционират на този принцип. И по света е така, дори с Мис Вселена, който се провежда ежегодно в Америка“, обясни Николета пред bTV.

“Ще отнеса въпроса в съда“, категоричен бе пред „Монитор“ Гановски, който определи твърдението на модела като „опит за пиар“. По думите му, това е удар по репутацията на световния конкурс Мис Вселена. „Момичетата са следени нон стоп от организаторите на терен в Щатите. Смешно е твърдението, че при такава непрекъсната охрана, при постоянните им ангажименти, някоя може да си изтъргува мястото“, допълни още лицензиантът на форума у нас.

Самата Тодорова разкри пред „Монитор“, че няма претенции да задържи короната при себе си. Определи отнемането й обаче като „безпричинно“. „Неведнъж съм казвала, че аз лично никога не съм се спречквала с подобни проблеми в работата ми с въпросната агенция. Категорично заявявам, че не съм плащала нито кеш, нито с тялото си, за лентата и короната. Това, което ги вбеси, е, че съм изказала своето мнение. Държа да отбележа, че то е точно това – лично мнение, основано на истории, които съм чувала. Самата аз не съм присъствала на опит – успешен или не – за корупция на конкурс. Фактът, че се стигна до това за мен безпричинно отнемане на короната, ме води към мисълта, че „гузен негонен бяга“, обясни още 19-годишната студентка по археология.