Дори човек вече да е позабравил сюжета на хитовия сериал от 2003 г. "Ориндж Каунти - кварталът на богатите", убеждаващ зрителя, че проблемите на хората с неограничени възможности, живеещи в огромните и луксозни къщи в калифорнийския окръг, сочени за най-скъпите частни постройки на планетата, не са по-различни от тези на "простосмъртните", то със сигурност и до днес си спомня прекрасната Миша Бартън, влязла в ролята на най-популярната ученичка от гимназия "Харбър" в Ню Порт. Красивото момиче, чийто свят се преобръща след появата на проблемния тийнейджър от Чино - Райън Атууд, който семейство Коен приютява в своя дом, или по-точно в къщата до басейна си.

Образът на Мариса Купър изстреля 17-годишната тогава англичанка сред знаменитостите, блестящи ярко на холивудския звезден небосклон. Противно на всички очаквания обаче, тя не успя да задържи славата си задълго, тъй като напусна шоуто, след като героинята ѝ неочаквано загина в автомобилна катастрофа в края на третия му сезон - обрат, който остави безмълвни почитателите на поредицата, карайки ги да се надяват, че всичко е просто лоша шега на сценаристите, които в крайна сметка ще намерят някакъв начин да я обратно сред главните действащи лица в историята... Но това така и не се случи, повдигайки редица въпроси, които до днес търсеха своя отговор.

В свое скорошно интервю, състояло се 14 години след излъчването на последния епизод на тийнейджърската драма, синеоката хубавица призна, че всъщност самата тя е поискала да си тръгне от снимачната площадка, защото е била подложена на системен тормоз от страна на някои от мъжете в продукцията. В откровения разговор тя заяви, че се е чувствала изключително нещастна, понеже част от екипа се е отнасял зле с нея.

"Държаха се ужасно с мен. Това със сигурност не бе най-подходящата среда за младо и чувствително момиче, което трябва да открие начин да се справи с новопридобития си статут на звезда", каза тя пред E!News.