Въпреки че дизайнерката Вивиан Уестууд, разкритикува стила на Мишел Обама, първата дама на САЩ оглави класация на "The Sunday Times" на най-добре облечените знаменитости в света.

Мишел беше похвалена за това, че използва модата като "сила за добро", а в класацията попадат още кралица Елизабет II и британската вътрешна министърка Тереза Мей, съобщи БГНЕС. Списание "The Sunday Times Style" определи 49-годишната Мишел Обама като "жена, която разбира, че ролята й като първа дама е предимно свързана с визия и модата може да бъде сила за добро, използвана, за да вдъхновява и забавлява".        

56-годишната Тереза Мей беше обявена за жената с "най-хубави крака в кабинета". В топ 25 попадат още бившата певица от Спайс гърлс, а сега модна дизайнерка Виктория Бекъм, 6-годишната дъщеря на Брад Пит и Анджелина Джоли Шайло Джоли-Пит и актрисата Хелън Мирън.    

"Различната природа на тази класация показва важността на модата като цяло, потвърждавайки ролята на дрехите за създаването на визуално послание. Окуражаващото е, че сред 25-мата души, почетени днес, няма двама със сходен външен вид, те всички заемат различно място в модния спектър, използвайки собствения си вкус и преценка, за да създадат уникален стил, който вдъхновява", заяви главната редакторка на списанието Тифани Дрейк.

Същевременно редакторите на списанието определиха Лейди Гага за най-зле облечената знаменитост.