Мишел Пфайфър има впечатляваща филмография, но се оказа, че звездата е отказала и доста иконични роли в ленти като „Хубава жена“, „Първичен инстинкт“ и „Телма и Луиз“, разкри самата звезда в шоуто Today Show по NBC. „Работата е там, че има толкова причини да откажеш роля и не е задължително сред тях да е нежеланието ти да влезеш в конкретната роля“, коментира звездата.

Тя добави, че балансът между семейството и работата е сред важните причини да бъде по-придирчива каква роля поема. „Станах все по-избирателна в поемането на ангажименти, защото ми беше трудно да оставям децата, особено когато тръгнаха на училище. Не исках да развалям семейството ни. Съпругът ми има работа, която не може просто да захвърли от днес за утре, за да е с тях. Така че постоянно трябваше да жонглирам“, добави Пфайфър.

Водещата Хода Кноб попита звездата дали отново би влязла в образа на жената котка, на което Мишел призна:

„О, Боже, това би било невероятно. Бях тъжна, когато снимките приключиха. Тъкмо ми стана комфортно с всичко, с което трябваше да се справя и ми стана забавно и свърши.“ Мишел спечели доста фенове с ролята си на Жената-котка в „Батман се завръща“ (1992) и определено призна, че това е едно от любимите ѝ превъплъщения.

Преди броени дни тя дори се пошегува, че още ползва камшика на героинята си в кратко видео в Instagram.

Пфайфър: Много ми се работи

По време на интервюто актрисата разкри и последното си начинание – лансирането на собствен аромат с името Henry Rose – комбинация от вторите имена на нейните деца. Тя призна пред водещата, че идеята за създаване на нейния нов бранд е дошла преди 20 години, когато е била прясна майка.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michelle Pfeiffer (@michellepfeifferofficial) on


„Дълги години обмислях идеята за своя бранд. Тя се роди преди около 20 години, когато бях прясна майка и започнах да обръщам повече внимание на продуктите, които ползвам за децата си. Започнах да търся по-сигурни опции за семейството си“, каза тя. Макар че вече има собствена марка, Мишел продължава да се снима. Следващите ѝ проекти ще са в продълженията на „Отмъстителите“ и „Господарката на злото“.