"Моята чест и достойнство не са за продан. Искам да знам, че мога да критикувам всеки, който не ми харесва", заяви Мишо Шамара пред евродепутатите, журналисти и чуждестранни наблюдатели, присъстващи на съвместна му пресконференция в Страсбург със Слави Бинев, състояла се на 23 октомври 2012 г.

Българският рапър декларира за пореден път позицията си, подчертавайки, че тя не е политическа, а защитава неговата "лична свобода".

Той направи шокиращото разкритие, че при него е дошъл непознат човек и му е предложил 100 000 лв., за да си "трае", на което е отговорил с цитираните по-горе думи.

"Моята работа е отражение на действителността. Имам проекти със Snoop Dogg и DМХ. Аз съм артист и не искам никой да ми казва какво да правя в артистичните си изяви. Дори Кукленият театър е измислен, за да казва такива неща, които са били забранени", казва още Шамара, изтъквайки, че като изпълнител, който е популярен в България, е имал възможността да се защити и пред медии, а сега и в Европа, но не знае как другите обикновени граждани се справят с натиска на Борисов, квалифициран от него като "диктатор".

"В интерес на истината бих подкрепил всеки, който е срещу Бойко, просто защото не ми харесва. Нямам ли право да не го харесвам? Аз не съм Памела Андерсън в българския Vip Brother, да го окачествя като най-красивият мъж на света. Защото това се случи в България. Извикаха Памела Аднерсън да каже на "обикновените българи", кой е най-красивият. .. Ние живеем в някакъв абсурден момент", заяви в края на конференцията 39-годишният варненец.

Той използва дадената му платформа, за да разкритикува политиката на Европейския съюз за това че не търси начин да противодейства на бедността, в която живее голям процент от българското общество:

"В България една пенсионерка взема 70 евро, не на ден, не на седмица, а на месец. Много ясно, че ще крещим. Дори с толкова агресивни метафори и със скандализиращи текстове, защото никой не ни чува. Политическата класа ограбва България. Пенсионерката отива да си купува 20 грама салам. Това нормално ли е в Европа, бе, не ви ли е срам, европейци?"