Мисис България Ана Иванова изрази възмущението си, че не може да гласува от княжество Монако за парламентарните избори.

Най-красивата неомъжена българка негодува от факта, че както тя, така и близо 10 000 нейни сънародници нямат възможност да дадат своя глас, тъй като там няма консулство.

На френската ривиера живеят около 10 000 българи, които може и да не успеят да пуснат своята бюлетина на 12-ти май, пише hotarena.net. Ана Иванова на всяка цена иска да изрази гражданската си позиция и ако държавата не й предостави този шанс, ще се обърне към Европейския парламент за защита на гражданите в държавите - членки и правото им да гласуват на местни избори на територията, на която пребивават.

"Няма нищо по-лесно от това да се направи електронно гласуване, както е във всички по-развити държави, все пак 2 000 000 българи живеят извън България и искат да гласуват" — казва Ана.

Бъдещата общинска съветничка смята, че най-доброто решение за страната ни са мажоритарни избори, дори е още по-крайна, че най-доброто в момента за България би било президентска република.

"Мисля, че промени ще има, като излизане от парламента на някои видни политици, дори вече се случва и подмяната им с нови лица. Това до какво ще доведе не е ясно, но трябва да има промяна, защото търпението на хората се изчерпа. Лично мен ме притесняват повече някои неща, като демографски проблем, липса на сериозни инвестиции, ниска раждаемост, застаряващо население, национални приоритети, национално единство и вяра" - споделя Ани и допълва: "Освен това политиците трябва да се научат да носят отговорност - не може бай Иван ако не отиде на работа, да го уволнят, а Господин политикът ако не отиде на работа - нищо! В момента слушам как някои лидери говорят, че носят политическата отговорност... не дами и господа - нищо не носите. Ако искате да управлявате силна държава, трябва да си върнете доверието на хората с дела" - категорична е варненката.