„Знаете ли каква е истината? Истината е, че в момента имам 5 лева в джоба, нямам какво да ям. Нямам спонсор, както си мислят повечето хора, отказах се от връзката ми с възрастния ми приятел, не съм спала с него, само излизахме", обяви претендентката за короната на Мис България 2013 Пенка пред ТВ7.

На въпрос какво ти донесе участието в „Мис България" колоритната ромка заяви: „Много медийни изяви, но какво от това? Никой не ме попита как се чувствам и какво преживявам. Пишат ме нонстоп в медиите и за какво?! Знаете ли, че майка ми взе пари на лихва, за да мога да си купя рокля за предаването. Знаете ли също, че няма какво да ядем и ако не върнем парите, ще ни потърсят лихвари. Къщата, в която живеем, може съвсем скоро да се срути".

Пенка през сълзи заяви, че положението й е тежко и няма дори цигари в джоба. Тя помоли зрителите да й намерят работа. „Помогнете ми както прецените, не искам да ми давате пари, ще работя усърдно, каквото ми дадете", отговори Пенка на въпрос с какво може да й се помогне, пише ''Всеки ден''.