Близките на Даниел Делчев събират пари, за да могат да наемат частен детектив, който да се включи в издирването на бившия брадър. Интерпол вече обяви за издирване с жълта бюлетина участника в четвъртия сезон на риалити формата "Биг Брадър". Tой е в неизвестност от 8 ноември 2017 г. Засега се знае, че 34-годишният мъж е заминал в Дубай, за да търси биологичния си баща.

Версиите, които се появиха, пък са най-различни. Някои предполагат, че се е укрил заради дългове, а друга версия е, че може да е станал част от донорската мафия. Неговите близки нямат връзка с него от началото на ноември. Делчев е обявен за издирване едва сега от негов бивш работодател. Според правилата на международната полиция роднини и работодатели могат да обявяват някого за издирване, но не и приятели. По информация на консулството ни в Дубай Даниел е влязъл в емирството, но не е излизал по официален път.

Силвия Николова, негова близка обясни, че го е виждала 2 часа преди да замине."Изпрати снимки от Дубай, а няколко часа след това спря да отговаря на всякакви съобщения", обясни Николова пред телевизия Bulgaria ON AIR. Според Патриция Кирилова, която също е близка на Даниел Делчев, той е заминал, защото жена на име Виляна Янкова го е убедила, като му е казала, че ще му помогне да открие биологичния си баща.

"Той даде кръвни проби, които тя изпрати в Дубай и тя му обясни, че има контакти със семейството на емира ,с хора от полицията и от други кръгове. След три дни тя му каза, че наистина биологичният му баща е в Дубай и той е от семейството на емира", обясни Кирилова. Рени Янкова, майка на Виляна Янкова пък каза за Bulgaria ON AIR, че дъщеря ѝ също е изчезнала и че няма представа, че е ходила в Дубай.