Днес софийски градски съд пусна под гаранция Мирослав Йончев, разбра репортер на Lifestyle.bg.

Задържаният през юни 2012 г. за склоняване към проституция Мистър България 2003 ще плати 5 000 лева и ще може да си отиде в къщи.

Миро Йончев, собственик на злополучната модна агенция My Agency, беше накиснат от Мисис България Ралица Тодорова. Именно тя натопи бившите си "колеги" Антон Петров-Хамстера и Мирослав Йончев, които няколко месеца вече гният зад решетките в ареста.

Двамата и Цветко Цветков бяха задържани при спецоперация, когато беше разбита, ръководената от Хамстера банда за трафик на хора и склоняване към проституция. В хода на акцията на 27 юни, в 12.55 часа на софийското летище бяха спрени за проверка, непосредствено преди полет за чужбина две жени, работещи в My Agency и придружаващият ги мъж.

От прокуратурата оповестиха и тарифата на "моделките" в агенцията: 600 лв. на час, 800 лв. за 3 часа и 1 000 лв. на нощ. Парите се делели 50 на 50.

От държавното обвинение споделиха и че сред клиентите на Мирослав Йончев имало доста известни бизнесмени и политици.

При задържането си Йончев заяви, че е много важен за страната ни и яко остане в ареста, ще загуби цяла България. „Цяла България ме познава и ако остана още един ден в ареста, това ще убие не само мен - един от най-титулуваните спортисти и модели, какъвто България не е имала така или иначе, а в същото време ще бъде направена услуга и на всички останали конкурентни държави", каза Йончев.

Той на няколко пъти прави опити да излезе на свобода, под претекст, че трябва да се грижи за детето си и болната си баба. Преди дни баба му починала и той се оплака, че не го пуснали да отиде на погребението.

Докато беше в ареста, като свидетели по делото бяха привиквани известни манекенки, сред които Светлана Василева и шефката на модна агенция „Интерсаунд" Ирина Папазова.