Дичо изоставил Митко Кърнев в тежък за музиканта момент, разкри Кърнев в "Предаването на Карбовски" по TV7.

Вместо да даде очакваната подкрепа на приятеля си, популярният изпълнител от D2 напуснал групата.

Гостът призна, че по това време загубил баща си и имал нужда от приятелско рамо в трудните дни. За да му е по-леко, дори разпределил отговорностите по работата на групата между всички.

''До този момент аз движех всичко, работихме заедно, но хората познаваха Дичо, той беше лицето. Когато получи повече задачи, каза, че ще си тръгне. Тогава той преживяваше период на възход. Снимаше се във филм, беше много популярен, изведнъж се промени'', каза Кърнев. ''Това е много тежка ситуация, губиш всичко'', каза гостът на Карбовски.

*Митко и Дичо

По думите му и днес музикантите не са прекъснали връзката помежду си. Правили са общи концерти, но се оказало, че не могат да постигнат очаквания ефект.

''Нямаме проблеми с него'', потвърди и вокалистът Дидо и обясни, че двамата са пели на една сцена и са се забавлявали на купони.

Преди време Дичо поискал да се върне в групата. ''Тогава му поставих три условия – да отслабне и да заприлича на човек; да разучи отново старите песни, защото той вече развали това, което бяхме постигнали заедно; да си върне отново стария начин на пеене. В началото се съгласи, но след няколко дни промени решението си'', каза още Кърнев.

На 28 март D2 излиза с нов албум, озаглавен "Феникс". ''Името не е избрано случайно – това е нещото, което искаме да ни се случи'', допълниха музикантите. Според Кърнев има песни, които могат да се превърнат в хитове, пише TV7.