Тук са общо 208,69 марки“, написа с усмивка под снимката от отворения си калъф за китара рок звездата Димитър Кърнев от D2. Приличната сума, той заработи пред Морската градина във Варна с вокала на бандата Дидо и то само за няколко минути.

Неочакваният флашмоб събра стотина късметлии, които бяха на правилното място в правилния момент, за да чуят любимците си и провокира китаристът да се похвали в собствения си фейсбук профил с репликата „Още ме бива“.



Импровизираният концерт беше част от инициативата на Музикаутор #къдеемузиката, за която известни родни музиканти се появяват на нетипични места – метростанции, паркове и тротоари, за да изсвирят по няколко собствени парчета. Музикантите от D2 обаче разшириха идеята, като събраха и пари, които ще дарят на организацията „Бездомни ангели“, помагаща на бездомни животни.

Под слънчевото варненско небе и с беквокали от морските вълни Дидо и Митко Кърнев забиха три песни - „100 години“, „Две следи“ и „Егоист“. Към тях за кратко се присъедини и победителят в X Factor Рафи, който също попя с рокаджийте. Най-щастливи бяха най-малките зрители, които през цялото време танцуваха и пееха с музикантите. Импровизираният концерт на D2 е и малка репетиция, преди бандата, заедно с Милена Славова и свои колеги, да посрещнат юлското слънце на Шабла. Те са част от програмата на Джулай Морнинг, който ще се проведе на централния плаж на къмпинг „Добруджа“.