Повече концертни изпълнения, кадрови рокади и обновени джингли – това са част от промените, които ще настъпят в ефира на Magic FM от 1 декември.

Със задачата да надгради програмата на станцията е натоварен Митко Павлов, който през последните две години буди слушателите с бутиков плейлист и иронична дисекция на новините.

„Даден ми е шансът да променя нещо както аз смятам за добре и това е голяма отговорност. Така на практика ще видя дали пътят, по който вървя вече 10 години, е правилен”, обяснява прехода от шоумен към програмен стратег Павлов.

Сутрешната му програма ще се отвори за първ път за слушатели – тактика за обратна връзка, от която водещият винаги е бягал.

„Но сега имам нещо ново предвид и със сигурност ще пробвам по-нататък”, издава той.

Прекроено ще бъде звученето на повечето парчета в Magic FM, като съотношението между хитове и златни, но не толкова популярни песни на даден изпълнител ще остане 50 на 50.

Иначе казано, Depeche Mode няма да присъстват само с Enjoy the Silence или Policy of Truth, а шлагерите на Тодор Колев ще вървят с ретро кавъри на „Акага”.

„Когато ме поканиха да работя тук, условието беше да си пускам собствена музика. Част от нея звучи отдавна в цялостната плейлиста на радиото, но няма да е копирана докрай. Има идея и за тематични неща вечер, но все още опипвам почвата, защото радиоспектърът е наситен, хората са презадоволени от музика и то от една и съща за съжаление. А в България има много меломани. И когато правиш промени, трябва да пипаш внимателно. В София има повече ефирни радиостанции от Лондон примерно. Това е парадокс, но оттук насетне темата е към КРС (б.а. - смее се)”, казва Митко.