"Лили Иванова е направо за Гинес".

Това каза пред „Всеки ден" композиторът Митко Щерев, който заради неплатени авторски права забрани на примата да изпълнява песните, написани от него.

Поводът - близо 15 000 продадени билета за концерта й в зала „Арена Армеец", на който тя няма да изпее нито един от големите си хитове.

„Мога само да кажа, че подобно нещо се случва за пръв път в историята на света и г-жа Иванова може да участва в Книгата на рекордите, за да й дадат 25 000 долара. Организаторите й също могат да влязат в Гинес заедно с нея. Браво! Една звезда отива и не изпява нито един хит, а салонът е пълен! Това е фокус, който едва ли и Дейвид Копърфийлд умее да сътвори", коментира Щерев предстоящото шоу на 22 ноември.

Според него хората, които ще влязат в залата, нямат представа какво ще слушат и са купили билетите си на сляпо.

„Явно, че тези хора - 15 000 души - не харесват хитовете на Лили Иванова и не ги интересува какво ще им изпее тя. Отиват и дават по 80-100 лева, за да чуят някакви песни, които не познават. Добре, уважавам техния вот и не коментирам повече", каза още композиторът.

И обясни: „Ако отидете в Германия и чуете, че Том Джонс например е правил концерт и не е пял „Дилайла" или „Зелените поля на моя роден дом" или „Сексбомб", никой няма да ви повярва. Но в България сега ситуацията ще е точно такава. Толкова е абсурдно, че не знам какво да ви кажа"

Според Щерев, който е автор на едни от най-популярните песни на Лили Иванова, продадените билети са доказателство колко голяма звезда е Лили Иванова. Преди дни стана ясно, че освен „Осъдени души", „Хризантеми" и „Стари мой приятелю", които той е композирал, примата вече няма право да пее „Свири, щурче" на Найден Андреев, „Детелини" на Асен Гаргов, „Ветрове" на Георги Красимиров - Герасим, „Панаири", „Ти сън ли си?", „Не всичко е пари, приятелю" на Тончо Русев. С всички тези автори тя е скарана по една или друга причина.

Самата Лили сподели в свое интервю, че старите песни вече не я интересуват. „И да ми кажат сега да ги изпея, вече нямам желание. Никакво! Стига с тия детелини, бе, станаха на хербарий! Айде нещо ново вече", каза певицата. И се зарече занапред да залага само на нови парчета.