С призив “Върнете казармата” младият дизайнер Едис Пала акцентира върху темата за военното обучение в най-новата си колекция за сезон есен-зима 2017/18. Скритото послание на идеологията на модната му линия всъщност е не толкова да се върне казармата, но да бъдат приети всички различни мъже с тяхната индивидуалност. “Консервативните хора смятат за разглезени модерните или така наречени “метросексуални мъже”. Представата за новата казарма е, че колкото тя може да промени характера и да създаде дисциплина и уважение у младите, толкова и не бива да заличава тяхната индивидуалност и визия”, смята младият творец.


“Върнете казармата” е петата поред колекция на дизайнера, като предишните се радваха на голям успех сред младото поколение. “Казармената” модна линия обаче е съвсем различна от предшествените, тъй като за нея Едис Пала се допитва до мнението на модерния млад мъж и след това през своята призма създава един изключителен милитъри стил.
По случай проекта “Върнете казармата”, дизайнера засне фотосесия представяща колекцията му, както и тийзър. Материалът представя най-различни типажи - мъже с бради, с татуси, с прически, има и цветнокож. Режисьор и фотограф на проекта е Костадин Кръстев-Коко, а стилист е Августина Маркова-Тути.
В колекцията е заложено на висококачествени италиански памук, мрежи, капитонажи. Интересни са също и използваните материи като варена вълна, еко кожа, памучни текстили, естествени кожи от лисица, дизайнерски вериги.