ММА състезателката Пейдж Ванзант разказа, че е изпитвала дълбок срам след като е станала жертва на групово изнасилване, за което тя не можела да разкаже на родителите си, съобщава The Guardian. 

Спортистката, която тогава била едва на 14, била изнасилена от няколко момчета по време на парти. В интервю за изданието, Вансант признава, че много дълго време нямала смелостта да каже на родителите си. Тя също така си спомня как един от изнасилвачите ѝ я заплашил на следващия ден, че ще публикува видео в интернет, ако разкаже на някого за случилото се.

 

A post shared by Paige VanZant (@fanzants) on

След тази нощ, в училище започнали да се подиграват на Пейдж и да я наричат леко момиче. По това време тя носела фамилното име Sletton, което тийнейджърите променили в Slutton (от английската дума slut - "уличница"). По-късно тя променя името си на Ванзант.

За изнасилването младата жена пише в автобиографията си. 14-годишното тогава момиче отишло на парти в американския щат Орегон, където я напили и изнасилили от няколко момчета. Пейдж отбелязва, че е искала да разкаже историята си, за да стане защитничка на жертвите на сексуално насилие и тормоз.

 

A post shared by Paige VanZant (@fanzants) on