25-годишната манекенка от Полша – Александра Садовска, е на път да се сбогува завинаги с най-ценното – зрението си, след като се подложи на брутална операция. Младата жена е татуирала с черно мастило склерата си – външната обвивка на очната ябълка, която формира „бялото” на окото. След манипулацията момичето не само че е заприличало на вампир, но и е на прага от тотално ослепяване.

Самата тя признава, че решението ѝ било продиктувано от желанието ѝ да прилича на известен рапър, който тя счита за своя идол. Садовска подчертава още, че винаги е мечтала да има черни очи. Заради безумната си страст манекенката днес не вижда с дясното си око, а според докторите, които са безсилни да направят каквото и да е, е въпрос на кратко време същата участ да сполети и лявото ѝ. До момента Александра се е подложила на три операции, но за жалост нито една от тях не е дала положителен резултат.

Специалистите разкриват, че мастилото е проникнало твърде дълбоко в очите ѝ и е нанесло необратими щети. В същото време от полското следствие са започнали разследване по случая, като за обвиняем е привлечен татуистът, направил зловещата татуировка.

Той е обвинен в безхаберност, както и в това, че не е направил необходимото, за да обясни на клиентката си за мащабите и риска от последствията от въпросната татуировка. Мъжът ще носи отговорност и за това, че е използвал мастило, за което изрично е упоменато, че не трябва да попада в очите. 

източник и снимки:woman.bg