Бившият модел Симона Стоянова купи заведението, в което се помещава под наем известна верига. То се намира срещу спортната палата в София.

23-годишната девойка, която тръгна от "Ивет фешън", а след това покори световните подиуми, се яви на публичен търг и придоби имота за 1,76 милиона лева, съобщава "Преса", пише pik.bg.

Площта на кафенето е 358 кв.м, което прави по 2514 евро на квадрат. По мнения на експерти Стоянова е направила добра сделка. През последните години сделките за търговски площи на бул. "Васил Левски" в участъка от ул. "Ген. Гурко" до ул. "Граф Игнатиев" се сключват на цени между 3500 и 6000 евро/кв.м.



Върху имота няма регистрирана ипотека, нито особен залог, което означава , че Стоянова е финансирала покупката с лични средства. Тя направи суперуспешна кариера от 2008 г. , когато спечели конкурса "Топмодел" на "Ивет фешън". След това се изяви по модни дефилета в Ню Йорк, Милано и Париж.



След като я приеха да учи моден дизайн в университета "Марангони" в Лондон, Симона се отказа от подиума. Последната й поява бе на страниците на немското издание на сп. "Амика" през 2011. г. Предишният собственик на помещението срещу Спортната палата бе бизнесменът Моско Хаския. Той беше заложил имота, но спря да обслужва задълженията си и банката пристъпи към продажбата му.