Тенисистката Мария Шарапова става победителка в турнира Уимбълдън на 17 години като побеждава шампионката Серена Уилямс и се превръща в третата най-млада жена, която печели Големия шлем.

Освен в заглавията на спортните издания, нейното име се споменаваше и в модните среди.

Тенисистката има собствена марка дрехи и аксесоари Sugarpova и в продължение на 10 години работи със спортната марка Nike.

"Винаги съм искала да изляза от образа на обикновената тенисистка и опитвам да разнообразя модата на корта. За мен е важно да създам изразителна форма, за да създам този уникален баланс", казва тя относно моделите си за Nike.



"Обичам да създавам дрехи, които променям от тенис корта и фитнеса в такива, които могат да се носят в ежедневието. Смятам, че хората не очакват спортните дрехи да бъдат само за спорт. Винаги се въртя около дрехи, които мога да нося с клин, които да съчетая с дълга горна част. Предпочитам дрехи, които не крещят "Тенис". Правя удобни спортни дрехи", казва тя.

Това обаче не означава, че Шарапова не обича висшата мода. В свободното си време тя предпочита Исабел Марант и Рик Оуенс, а нейна приятелка е Сара Бъртън, която е творческият дизайнер на Алекзаднър Маккуин.

"Запознах се със Сара преди няколко години. Беше по време на Уимбълдън. Исках да имам нейни дрехи и й изпратих имейл. Видяхме се на вечеря. Тя е много земна, прави красиви, уникални дрехи. Винаги съм й се възхищавала", казва Шарапова за Сара Бъртън, пише БГНЕС.